Woonhuis her- indeling

Opdrachtgevers wonen samen met hun 2 kinderen in een prachtig vrijstaand woonhuis. Ze konden het samen maar niet eens worden over de indeling van de woonkamer en hebben mijn hulp ingeroepen. Vraag; maak aub verschillende ruimte indelingen voor de woonkamer / speelkamer.
Hen voorkeur ging ook uit naar een handgemaakt ontwerp.

Zie plattegrond:

Plattegrond woonhuis By-Anne

Het gaat om de 2 ruimtes aan de rechterkant op de plattegrond. Ik heb voor de opdrachtgevers 3 verschillende ruimte indelingen gemaakt zodat ze konden ervaren dat het huis heel echt veel mogelijkheden heeft!

Een van de wensen was een ander indeling van de zithoek. Het zitgedeelte stond zo opgesteld dat je met het gezicht naar de tv zat en met de rug naar de open haard. Ik heb in één van de ruimte indelingen het zitgedeelte zo in de ruimte geplaatst dat ze zowel samen als ook afzonderlijk kunnen zitten, lezen of tv kijken .

De speelkamer van de kinderen heeft een upgrade gekregen naar de volgende levensfase van de kinderen; namelijk studeren en chillen.

Ruimte indeling #1

Ruimte indeling 1 woonhuis By-Anne

Bij deze indeling heb ik voor een grote hoekbank gekozen. De vensterbank heb ik als verlengend stuk voor de zithoek meegenomen. Op de vensterbank kan een boekje worden gelezen of even lekker relaxen op je tablet.

De tv is verplaatst naar de hoek van de kamer zodat de open haard en tv als 1 geheel aansluiten bij de zithoek. Achter de bank is een groot koeien kleed geplaatst zodat het geen loze ruimte lijkt.

In de speelkamer is ook een vensterbank toegepast, hier kunnen de kinderen zichzelf terug trekken met een boek of tablet.

Een opbergkast en wandkasten kunnen niet ontbreken om boeken en spullen in te zetten. Dit geldt ook voor een bureau wat is geplaatst bij het raam zodat ze met voldoende daglicht kunnen leren/werken.


Ruimte indeling #2

Dubbele zit woonhuis By-Anne

Met deze indeling heb ik de huidige opstelling van het gezin behouden. Er worden 2 hoekbanken met de rugleuningen tegen elkaar gezet zodat je 2 zitgedeeltes hebt. Hierdoor kunnen ze apart zitten maar toch samen in 1 ruimte zijn, mocht de een willen lezen of werken kan dat bij de open haard en de ander kan tv kijken.

Beide kanten hebben een stoel zodat er ook zo een extra zithoekwordt gecreërd. De vensterbank kan worden gebruikt voor accessoires.

Net als bij de 1e ruimte indeling was er veel ruimte over, hier heb ik het koeien kleed weer toegepast wat een doorloop heeft naar de speelkamer.

In de speelkamer heeft de vensterbank een bureau functie gekregen, onder de verbreede vensterbank kunnen nog spullen worden opgeslagen in manden.

Er zijn 2 stoelen geplaatst zodat ze er ook kunnen gamen of relaxen.


Ruimte indeling #3

Ruimte indeling 3 woonhuis By-Anne

Dit is combinatie van de eerste 2 indelingen, een ruime zit in het midden van de kamer met 2 verschillende zit gedeeltes.

De vensterbank dient ook als zitplek voor beide kanten, makkelijk als er kinderen op verjaardagen komen.

Er ligt een rond kleed om wat organische vormen toe te voegen.

Bij deze indeling heb ik ervoor gekozen om de zit in het midden te plaatsen zodat de grote overige ruimte kleiner oogt. Naast de bank staat een kist om spullen in op te bergen.

De speelkamer heeft een ruim bureau door een verbreed vensterbank, hier kunnen allebei de kinderen aan werken. Er is ook een apart bureau mocht een van de ouders er eens willen werken.

Er is genoeg opberg ruimte aan de wand en in de kast. Deze opstelling wilde ze uiteindelijk ook toe gaan passen binnen nu en 1 jaar (sparen).